antalya abajur imalati

     Sayfamızın bu kısmında sizler için faydalı olacağını düşündüğümüz bilgileri paylaştık…    

    Abajurun en güzel hali isteğinize uygun yapılanıdır. Peki kabul ediyoruz, Bir aydınlatma ürününü görüp beğenmek güzel ama kendi fikirleriniz ve tarzınızla yapılan bir aydınlatma ürününün daha da güzel olacağı kanaatindeyiz.  Sizlerin talepleri doğrultusunda abajur ayakları, abajur başlıkları, tavan sarkıtlar, lambader üretmekteyiz… 

       Mağazamızda farklı tarzlarda ve tasarımlarda yüzlerce ürün sergilemekteyiz. Kendi tasarladığımız ve ürettiğimiz modelleri de Mağazamızı ziyaret ederek görebilirsiniz. Dilerseniz bizim beğenerek paylaştığımız ürünlerimizi de Sosyal ağlardan /ilaydaabajur adresimizi ziyaret edebilirsiniz…  Siz isteyin Hayal Edin Biz Yapalım…

LAMBALAR HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Görünür bir ışınım üretmek üzere tasarlanmış cihaza Lamba denir.

Bir lambanın 1 Watt harcayarak ürettiği ışık akısının değeri o lambanın ışıksal etkinlik değeridir. Fakat, dış ortam ısısı, balast özellikleri, lambanın yanma pozisyonu, şebeke gerilimindeki değişimler, kullanım süresi gibi faktörler lamba veriminde değişimlere neden olabilir.
Standart çalışma koşullarında lambanın kullanım süresine Lamba ömrü denir.

AKKOR FLAMANLI LAMBA akkor flamanlı ampüller
Işık elde etme biçimi ısıl ışıma olan akkor lambada, tungsten telden geçen elektrik akımı teli ısıtarak akkor duruma getirir ve telin ısınmaya başlamasıyla elektrik enerjisi ışınım enerjisine dönüşür Bu lambaların yayımladıkları ışınımların çok büyük bir bölümü ısı, küçük bir bölümü görünür ışınımlardır Bu nedenle, verimleri çok düşüktür.

Olumlu Yanları;
*Bağlantısı kolaydır, doğrudan bağlanabilir. *Ucuzdur. *Boyutları küçüktür. *Anında ışık verir. *Bölgesel aydınlatma için uygundur.
*Ortam sıcaklığı ışık akısını etkilemez. *Az kullanılan yer için uygundur. *Sıcak renk ışık istenen yerler için uygundur.

Olumsuz Yanları;
*Etkinlik faktörü düşüktür; verimli değildir. *İşletme gideri yüksektir. *Ömrü kısadır. *Tek başına kullanıldığında kamaşmaya sebep olur.
*Fazla ısınır. *Işık rengi pembemsidir. *Yeşile dönük renkleri iyi göstermez.

antalya abajur imalati

FLORESAN LAMBA
Işınım elde etme biçimi ısıl ışıma olan fluoresan lambalarda, ışık üretimi iki aşamada ortaya çıkar Birinci aşama, alçak basınçlı civa buharı ortamında lambanın iç yüzeyine fluoresan madde sürülerek elektrik akımı geçirilmesi ile gerçekleştirilen ‘elektrik deşarj’ olayı ile ışınım oluşturulmasıdır Fluoresan lambaların verimi temelde lamba gücü arttıkça artmaktadır Ancak, aynı güçteki lambalar ele alındığında, verim değişimi doğrudan doğruya fluorışıl tozun yapısına bağlı olmaktadır

Olumlu Yanları;
*Etkinlik faktörü büyüktür. *İşletme gideri düşüktür. *Fazla ısınmaz. *Kamaşma oluşmaz. *Çeşitli beyaz renk seçeneği sunar.
*Ömrü oldukça uzundur. *Gündüz ışığına yardımcı olarak kullanılabilir. *Yüksek aydınlık elde etmeye elverişlidir.

Olumsuz Yanları;
*Anında ışık vermez.(Manyetik balastlı kullanımda) *Yardımcı araçlara gereksinim duyulur. *Kuruluş masrafı fazladır.
*Bazı durumlarda gürültü çıkarır. *Stroboskobik etki göstermesine dikkat edilmelidir

ampullerENERJİ TASARRUFLU AMPÜL
Tasarruflu ampuller aslında akkor ampullerin yerini alması için geliştirilmiş, standart ampul duyunda çalışabilen floresan lambalardır. Lamba, içerisinde argon gazı ve cıva buharı bulunan, iç yüzeyi fosfor kaplı cam tüp, elektronik balast (durultucu) ve elektrotlardan oluşur. Lamba çalıştırıldığında cam tüpün iki ucunda bulunan elektro
tlar arasında yüksek bir gerilim oluşturur. Bu gerilim sayesinde tüpün içerisindeki argon gazında elektron akışı başlar. Elektronlar bir uçtan diğer uca giderken, cıva atomları ile çarpışarak insan gözünün göremediği mor ötesi ışık üretirler . Bu ışık tüpün iç tarafını kaplayan fosfor atomları tarafından emilir ve görebileceğimiz dalgaboyunda bir ışık olarak yayılır. Lambaların ışık rengi sıcaklık birimi olan Kelvin (K) ile belirtilir. Tasarruflu ampullerin yaydığı ışığın rengi 2700K ile 6500K arasında değişebilir.

Olumlu yanları;
* %80’e varan enerji tasarrufu sağlar * Gün ışığı renginin olması * Fazla ısınmamaları

Olumsuz yönleri;
*Çalıştığında hemen ışık vermez *İlk yakıldıklarında çok enerji harcarlar *Uzun süreli kullanılacak yerlerde kullanılmalıdır
*Radyasyon ve parazit yayabilmeleri *Sensör ve radarlar ile çalışmaz

antalya abajur imalatiLED  

( Lighting-Işık   Emitting-Yayan  Diode-Diyot)  Öncelikle Çağımızın Aydınlatma ürünleridir;
Ledler  yarı iletken malzemelerdir. Ana maddeleri silikondur. Üzerinden akım geçtiğinde foton açığa çıkararak ışık verirler. Değişik açıda ışık verecek şekilde üretilebiliyorlar. LED’in en önemli kısmı yarı iletken malzemeden oluşan ve ışık yayan LED çipidir. LED çipi noktasal bir ışık kaynağıdır ve kılıf içine yerleştirilmiş yansıtıcı eleman sayesinde ışığın belirli bir yönerustik-ampuller doğru yayılması sağlanır.

 LED teknolojisi 1960’lı yıllardan sonra adım adım geliştirilmiştir. Geçmiş yıllarda LED’ler genellikle pano gösterge ışıkları ve dahili sinyalizasyon uygulamaları için kullanılmıştır. Küçük boyut ve düşük ışık gücüyle sınırlı olmaları nedeniyle LED’ler sadece kısa mesafelerden etkin olarak algılanabiliyorlardı. LED’lerin dış ortamda kullanılmaya başlanmasıyla, dış ortamdaki ışık miktarlarının yüksek olması bazı sorunlar oluşturmuştur
İnsan gözünün algılayabileceği dalga boyu aralığında, karmaşık kimyasal bir bileşik olan AlInGap kullanılarak sarı ve kırmızı ışık veren LED’ler üretilmiştir. A.B.D’de ilk LED’li sinyalizasyon çalışmaları 1990’lara dayanır. Sarı, kırmızı ve yeşil renklerinin üçünün birden LED’ler ile sağlanması 1995 yılında Japonya’da InGaN kimyasal bileşiminin bulunmasıyla mümkün olmuştur.

LED’lerin yaydığı ışık, LED çipi içerisindeki yarı iletken katkı maddeleri ile ilgilidir. LED’in hangi renkte ışık yayması isteniyorsa galyum, arsenit, alüminyum, fosfat, indiyum, nitrit gibi kimyasal malzemelerden uygun oranda yarı iletken malzemeye katkı yapılır (GaAIAs, GaAs, GaAsP, GaP, InGaAIP, SiC, GaN). Böylece LED çipinin istenen dalga boyunda ışıma yapması sağlanır. Örneğin kırmızı renk (660nm) için GaAlAs, sarı renk (595nm) için InGaAIP, yeşil renk (565nm) için GaP, mavi renk (430nm) için GaN kullanılır. LED imal eden firmalar kataloglarında LED’in yaydığı ışığın dalga boyunu vermektedir. LED çipinde kullanılan katkı maddesine bağlı olarak aynı renkli LED’lerin dalga boyu farklı olabilmektedir. Örneğin InGaAlP katkılı LED 640nm dalga boyunda; GaAlAs katkılı LED 660nm dalga boyunda; GaP katkılı LED ise 700nm dalga boyunda kırmızı ışık yayar.

Neden LED!

• 30.000 saat ömrü vardır. • Şoka dayanıklıdır.  • Cıva içermez, güvenilirdir.  • Enerji tasarrufu sağlar ve bakıma ihtiyaç duymaz.
• Göz alıcıdır ve maksimum emniyet düşünülmüştür. • Çok düşük sıcaklık ve düşük ışık kirliliğine sahiptir. • Elektromanyetik çatışma yoktur.
ampul-bulb-edison-rustik• Hem iç mekanda, hem de dış mekanda suya dayanıklıdır. • Tek ve çok renk elde edilebilir. • Yüksek yoğunluk, yüksek kontrast, hatta parlaklık verir.
• Düşük Güç Tüketimi ve ısı dağıtma özelliklerine sahiptir. • Çevre dostudur. • Hafiftir. • 119 yıl öncesinde elektrik ampulünün icadından bu yana, bu aydınlatma ilk büyük devrimdir.
• LED ampulleri, elektrikli aydınlatma ampullerinden daha dayanıklı, uzun süreli ve enerji verimlidir. • LED’ler, filamanları olmadıkları için, sıradan bir elektrik ampulü kırılırken, onlar bu koşullar altında zarar görmezler.
• LED’ler doğal bir ışık yaratır. • LED’lerin yumuşak parıltısı kaba gölgeyi, yansımayı ve göz kamaştırıcı parıltıyı azaltır.
• Bütünüyle şoka ve titreşime dirençli olurlarken, ortada ne paramparça olacak bir cam ne de kırılacak bir filaman vardır.
• Genel bir kural olarak, LED’ler, patlayıcı sıvıların ve gazların yanında yada başarısız aydınlatmacıların kazalara neden olabilecekleri yerlerde kullanılmak için en iyi çözümdür.

antalya abajur imalati

*Oturma odamın aydınlatmadan kaynaklanan soğuk bir havası var. Ortamı nasıl sıcaklaştırabilirim?
      Abajurunuzu sarı, pembe veya altın rengi ile değiştirin. Ya da pembe ve mandalin gibi renkli ampüller kullanın. Mavi tonları ve yeşiller daha taze ve sakin bir atmosfer yaratacaktır.

antalya abajur imalati*Mutfakta nasıl bir aydınlatma yapmalıyım?
      Tezgah üstlerinin iyi aydınlatılması gerekir. Bunun için dolapların altında gizli ışık bantları kullanabilirsiniz. Böylece hem gizli, hem de lokal farklı ışık kaynaklarınız olacaktır. Ayrıca çalışan kişinin gölgesi tezgaha düşmez. Doğrama, pişirme ve yıkama ünitelerinin iyi aydınlatılıyor olmasına dikkat edin.

*30 m2’lik salonumda kaç adet aydınlatma elemanına ihtiyacım var?
      Genel olarak 7 – 8 ışık kaynağı öneriyorduk. Şimdilerde yeni nesil Ledli ampüller ve Ledli avizeler tasarlandı. Tereddüt etmeden ledli ürünlerle aydınlatabileceğinizi düşünüyoruz. Önceden Halojenler ile normal ampüllü aydınlatma elemanlarını birlikte kullanabilirsiniz derdik. Lambader, tavandan aydınlatma ve okuma lambaları ilave edebilirsiniz. Hem Mekanınızın havasını değiştirip farklı bir şıklık katar.

* Estetik önemlidir, sağlık da..
      Evlerimizin iç mimarisinde sadece nesneleri görmemizi sağlayacak biçimde düzenlenmiş bir aydınlanma sistemi, hem estetik hem de teknik yönden doğru bulunmuyor. Bu nedenle her odada, hatta odalar içindeki değişik bölgelerde farklı aydınlatma elemanlarının kullanılması gerekiyor.

*Antre
      Evin girişinde yer alan antrelerimizde, genel aydınlatmanın yanı sıra duvara yönlendirilmiş bir aydınlatma düzeni istediğiniz etki ve sıcaklığı sağlar.

*Koridorantalya avizeciler

Işık kaynaklarını koridor boyunca dizmek uygun olur. Yarı-şeffaf aplikler koridor boyunca kullanılabilir. Koridor ile odalar arasında çok fazla ışık farkı olmamasına dikkat edilmesi gerekir.

*Yemek köşesi
      Tüm aile bireylerinin bir arada bulunduğu yemek odalarında bölgesel aydınlatma kullanılabilir. Bunun için, bir ya da iki tane ışıklığın masa üzerine sarkıtılması hoş bir ortam yaratır. Bu aydınlatma ile amaç, masa üzerindeki nesnelerin net bir biçimde görünmesini sağlamaktır. Fakat, kişilerin yüzlerinin ve çevresinin belirli oranda aydınlatılması gerekir. Bu nedenle, sarkıtılan ışıkların kâğıt, kumaş, plastik gibi ışığı geçiren gereçlerden olması sorunu çözen doğru bir yaklaşım olur.

*Mutfak
      Tezgah üstünün bölgesel olarak aydınlatılması gerekir. Dolap içlerinin ve çevrenin iyi algılanabilmesi için tavanda geniş yüzeyli ışık yayıcı aygıtlar kullanılabilir.

*Yatak odaları
      Başucu aydınlatması duvardan, karyola üzerinde apliklerle ya da komodinler üzerine konan aygıtlarla yapılabilir. Kullanılan lambanın ışığının ayarlanabilmesi ve doğrudan göze gelmesinin önlenmesi önem taşır. Tuvalet masaları için yine bölgesel olarak ayna önü aydınlatması yapılması özellikle gerekir. Bu aydınlatma ışığı aynanın iki yanına gelecek biçimde olması gerekir. Kendimizi iyi görebilmemiz ve gözümüzü kamaştırmaması için, yüzeyli aygıtların kullanılması önerilir. Özellikle makyaj için ışık renginin de iyi olması gerekir.

antalya abajur imalati*Çocuk odaları
      Çocuklar çok küçükse, onların doğru ve kolay algılamaları sağlayabilmek için aydınlatma büyük önem taşır. Renklerin doğru algılanabilmesi için, tüm renkleri gün ışığında olduğu gibi gösteren lambaları tercih edin. Okul çağındaki çocukların göz sağlığını korumak ve yorulmadan uzun süre çalışmalarına imkan tanımak için ise, çalışma masalarının aydınlık olmasına ve ışığın yansıma yapmamasına dikkat edin.

*Tv izleme
      Göz sağlığımız için televizyonların izlenmesi sırasındaki aydınlık da büyük önem taşır. TV’nin karanlıkta izlenmemesi gerekir. Çünkü TV ekranı çok ışıklı, çevre karanlık olduğu zaman göz yorulur. Bu nedenle, TV’nin arkasındaki duvarın açık renkli olması, hatta belirli oranda aydınlatılması görsel konfor yönünden uygun olur.

*Lamba seçimine dikkat
      Evlerimizde kullanma kolaylığı, ışık rengi ve boyutların uygunluğu gibi etkenlerle akkor ve akkor halojen lambaların seçilmesi uygun olur. Yalnız bu lambaların çıplak olarak kullanılmaması ve ışığının doğrudan göze gelmemesi gerekir.

*İşyerlerinde aydınlatma
      İşyerlerinde her türlü işin kusursuz yapılabilmesi ve en önemlisi de iş görenlerin göz sağlığının korunması, iyi bir aydınlatma tekniğini gerektirir. Aydınlatma, öncelikle, yapılan işlerde kalite standartlarının gerektirdiği tüm detayın görülebilmesi için gerekir.

*Ofisteki genel aydınlatma
      Sağlıklı ve doğru bir ofis aydınlatması, personelin verimi, çalışma motivasyonu ve göz sağlığı için olduğu kadar modern ofislerin prestiji
açısından da önem taşır. Ofislerde ışığın homojen dağılımını sağlanması ve çalışma yüzeyinin parlaklığı ile bakılan nesnenin parlaklığının en az üçte biri olmasına dikkat edilmesi gerekir. antalya abajur imalatiOfis ortamlarında genel ışık veren ürünler seçilmesi; halojen ve spot gibi direkt ışık veren ürünlerin ise sadece özel vurgulama istenen noktalarda kullanılması önerilir. Daha çok floresan veya kompakt floresanlı armatürlerin tercih edilmesi gerekir. Ofis aydınlatmasında, ev aydınlatmasındaki gibi dekoratif değil, işlevsel armatürlerin seçilmesinin esas alınmasına dikkat edilmesi gerekir.

 

*Çalışma masası
      Gün ışığını alacaksa soldan alması çok daha doğru olur. Parıltıları düşük, ışıklı tavanlar kullanılabilir. Prizmatik kapaklı büyük yüzeyli armatürler ve petekli, aynalı, reflektörlü armatürlerin tercih edilmesi gerekir. Önü camlı ve reflektörlü armatörler idealdir. Işık kaynağının kamaşma yaratmaması için görme hizasında daha da içeri çekilmesi ve karmaşanın ortadan kalkmasına engelleyici özel ışık kırıcılı armatürler kullanılması önerilir.

*Bilgisayarlar çalışılan alanlarda
      Bu alanlarda titiz bir aydınlatma gerekir. Bilgisayarlar cam ve cam kapaklı olduğundan yansımalar veya yansımalardan kaynaklanan kamaşmalar problem yaratabilir.